Dementieklokken

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Dementieklokken

Ons dagelijks leven staat in het teken van tijd - van het wakker worden als onze wekker afgaat tot het ervoor zorgen dat we elke afspraak op tijd halen. Voor onze ouders en dierbaren die de diagnose dementie hebben gekregen, is tijd desoriëntatie een symptoom dat zelfs in de vroegste stadia aanwezig kan zijn. Naarmate de dementie vordert, hebben patiënten vaak meer moeite met het waarnemen en onthouden van de datum, het onderscheiden van de dagen van de week en het bepalen van dag of nacht.

Gelukkig kunnen speciaal ontworpen dementieklokken helpen om wat controle en routine terug te krijgen. Dementieklokken zijn zo een goed hulpmiddel voor ouderen wanneer hun tijdsbesef afneemt. Het kan niet alleen helpen bij het creëren van structuur, maar het geeft ondersteuning aan ouderen zodat zij bijvoorbeeld langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Kalenderklokken

Voor mensen met (beginnende) dementie is het belangrijk dat er rust en structuur wordt gecreëerd. Het liefst op een manier die ze zo min mogelijk prikkelt. Een kalenderklok kan helpen om in één oogopslag alle informatie te tonen die nodig is om te weten wat het moment van de dag is: het jaar, de dag, de datum en het tijdstip worden getoond. Er zijn kalenderklokken die dat ook nog eens met grote letters en cijfers doen, zodat het ook voor ouderen met wat slechtere ogen goed leesbaar is.

Een woordklok

Een woordklok toont, net als een gewone klok, de tijd. Het grote verschil is echter dat dit niet in cijfers, maar in woorden is, in een volledig uitgeschreven zin. Bijvoorbeeld: "Het is vijf over zeven". Een woordklok kan een goede oplossing zijn voor ouderen die moeite met klokkijken hebben.

Een digitale dementieklok

Er is een groot assortiment digitale dementieklokken beschikbaar. Op dit type dementieklok is vaak niet alleen de tijd af te lezen, maar ook de datum en dag. Op sommige digitale klokken is bovendien omgevingsinformatie te zien, zoals de luchtvochtigheid of de temperatuur.