Digitale klokken

21 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Digitale klokken

De digitale klokken in deze categorie hebben een digitale tijdsweergave of een gedeeltelijk digitale weergave. Afhankelijk van het model is dit type klok ook verkrijgbaar met, naast de tijdweergave, de weergave van de datum of temperatuur. Er zijn uitvoeringen leverbaar voor aan de wand, bijvoorbeeld een digitale led wandklok, en staande digitale tafelklok uitvoeringen, bijvoorbeeld voor op een tafel of kast. De meeste varianten passen zowel in een moderne als klassieke inrichting. Bij de uitvoeringen die op batterijen werken worden de batterijen meegeleverd. Ook worden alle digitale klokken geleverd inclusief 24 maanden garantie.

De digitale klok biedt extra mogelijkheden

De tijd staat letterlijk niet stil. De klok an sich is de afgelopen jaren behoorlijk doorontwikkeld. De digitale klok of de digitale tijdmeting is natuurlijk bij iedereen bekend. Dit is ook vaak de manier waarop we de tijd lezen op onze telefoon en op het beeldscherm van de laptop of de tablet. De digitale klok op zich wordt echter ook steeds populairder. Een digitale klok brengt een aantal voordelen met zich mee ten opzichte van de analoge klok met wijzers. Hierbij valt te denken aan extra mogelijkheden, zoals een 24-uurs weergave en de weergave van seconden. Veel uitvoeringen kennen echter ook extra opties als weergave van datum en temperatuur. Er is een gevarieerd aanbod aan digitale klokken leverbaar, van grote digitale klokken met grote cijfers tot kleine digitale klokjes voor op het nachtkastje, een houten digitale wandklok, een klein waterdicht digitaal klokje voor in de badkamer, een led muurklok en vele andere typen digitale klokken.

Digitale klokken in verschillende varianten

Een digitale klok brengt veel mogelijkheden met zich mee. Er zijn verschillende typen digitale klokken qua look en qua soort. Zo zijn er bijvoorbeeld digitale led klokken op netstroom te vinden, maar ook varianten die op batterijen werken. De digitale klok op batterijen komt het meeste voor; deze is qua indeling in de ruimte flexibeler, omdat er geen snoeren weggewerkt hoeven te worden en de klok overal neergezet kan worden. Bij een grote digitale led klok is de cijferweergave afhankelijk van de uitvoering in een duidelijke kleur zoals rood, blauw of groen. Er zijn varianten waarbij de analoge klok gecombineerd wordt met digitale weergave. Hierbij valt te denken aan de analoge klok waarop de datum en dag digitaal worden weergegeven. Ook andersom is mogelijk met een digitale weergave van de analoge wijzers die bewegen op het display van de digitale klok.

Een klok met digitale weergave past in tal van interieurs

Een van de voordelen van de digitale klok is, dat deze vaak gemakkelijker af te lezen is dan een analoge klok, en er in veel gevallen gebruik gemaakt kan worden van een 24-uurs aanduiding. Op een digitale klok kan vaak ook meer informatie getoond worden, en het is dan ook niet ongebruikelijk dat de datum of het aantal seconden wordt weergegeven. Een digitale led wandklok kan ook op de werkplek zeer functioneel zijn. Een grote digitale klok houdt iedereen op de hoogte van de tijd. Niet alleen voor bedrijfsmatig gebruik maar ook in huis zijn digitale muurklokken steeds vaker aanwezig in het interieur. Ook in andere vormen dan een led wandklok is de digitale klok een geschikt interieurobject, bijvoorbeeld in de vorm van een digitale tafelklok. In deze categorie zijn diverse designs terug te vinden die passen binnen tal van interieurs.