Vinyl klokken

Producten 1-30 van 36

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

De vinyl klok is een unieke wandklok

In bijna elk huis in Nederland zijn er wel een of meerdere klokken terug te vinden. Vaak hangt er in de woonkamer een klok en in veel gevallen is er ook in de keuken en soms in de slaapkamer of de gang wel een klok terug te vinden. In de zoektocht naar een klok kan de ruimte waar de klok komt te hangen een rol spelen in de uiteindelijke keuze, omdat in sommige gevallen het design belangrijker is en in andere gevallen de leesbaarheid en de tijdsweergave. Een type klok die uniek is qua uitstraling en uitermate geschikt is voor elke liefhebber van muziek, is de vinyl klok.

Klok gemaakt van een LP

Vinyl of LP’s worden nog steeds gemaakt en verkocht en hoewel er tegenwoordig tal van andere manieren zijn om muziek te luisteren, zijn LP’s nog steeds populair bij vele muziekliefhebbers, omdat het geluid uit een LP-speler uniek is en ook goed past bij onder andere muziek uit de jaren ‘50 tot ’90. Deze retro LP is dan ook de inspiratie voor de vinyl klok, waarbij de wijzerplaat bestaat uit een volledige zwarte LP die in verschillende vormen gesneden is. Het uurwerk bevindt zich hierbij aan de achterkant en de witte wijzers contrasteren mooi op de zwarte LP, zodat de tijd ook goed leesbaar is.

Diverse designs geschikt voor in de woonkamer

Een vinyl klok is een unieke klok die zeer geschikt is voor in de woonkamer of in een muziekkamer. Er zijn verschillende soort vinyl klokken te verkrijgen, elk met een uniek design. De platen zijn versneden, waarbij er klokken in verschillende thema’s zijn gemaakt. Dit kan gaan van een rockster thema tot een vinyl klok met allemaal silhouetten van honden erop. De vinyl klok is een wandklok die zeer goed staat op een lichte muur, omdat deze de uitgesneden figuren op de klok er extra goed uit laat komen. In deze productcategorie zijn er ook een aantal vinyl klokken te vinden die als thema een van de grote steden in Nederland hebben.