Staande klokken

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Staande klokken

Het assortiment staande klokken bestaat uit Duitse staande klokken van hout in mechanische uitvoeringen. De staande klok is een traditionele klok die al ruim 350 jaar bestaat; ze worden soms ook grootvaders klokken genoemd. Meestal beschikken ze over een mechanisch 8-daags uurwerk met Westminster slagwerk, waarbij de gewichten 1x per week opgetrokken dienen te worden. Door de hoogwaardige Duitse kwaliteit is het een klok die vele jaren en vaak meerdere generaties meegaat. Alle klokken zijn nieuw en worden geleverd met 24 maanden garantie.

Het slagwerk van een staande klok

Doordat een staande klok over een slagwerk beschikt maakt dit het, in combinatie met het grote formaat, ook direct tot een opvallende klok in het interieur. Het slagwerk wordt nog op de traditionele wijze door middel van de slagen van de hamers op de gongstaven geproduceerd. Bij staande klokken komt het Westminster slagwerk het meeste voor. De herkenbare Westminster klank wordt onder andere ook afgespeeld in de Big Ben toren in Londen. De tonen geven ieder kwartier de tijd weer. Wanneer het kwart over is en de minutenwijzer van deze klok op de drie staat, zijn er vier tonen te horen. Op het halve uur met de minutenwijzer op de zes hoort u acht tonen. Om kwart voor, wanneer de minutenwijzer op negen staat, zijn er twaalf tonen te horen. Op het moment dat de minutenwijzer helemaal rond is geweest en weer bij de twaalf is aanbeland, geeft de Westminster staande klok zestien tonen plus het aantal uren dat het dan is. Wanneer het bijvoorbeeld twee uur is slaat de klok in totaal achttien tonen (16+2). Vooral op het hele uur zorgt dit voor een uitgebreid slagwerk.

Een elegante klok in het interieur

Door de hoogte van circa twee meter is een staande klok erg opvallend in het interieur. De sierlijke messing wijzerplaat, slinger en gewichten in combinatie met de houten kast en het mineraalglas zorgen ervoor dat de staande klok een elegant object vormt in iedere interieurstijl. Het originele mechanische uurwerk met slinger die heen en weer beweegt zorgt voor een mooie sfeer in huis. De meeste staande klokken worden op bestelling gefabriceerd. Een staande klok kopen kan lastig lijken gezien het formaat en in werking stellen; daarom komen wij deze na aanschaf graag zelf bij u afleveren en installeren. Door ruim 35 jaar ervaring kunt u rekenen op onze vakkundigheid en service en daarnaast worden deze klokken ook met 24 maanden garantie geleverd. Gezien de hoogwaardige kwaliteit is het zeker een klok die voor vele jaren plezier gaat zorgen.