Uurwerken

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Uurwerken

In deze categorie zijn Duitse kwaliteits quartz uurwerken werkend op batterij te vinden, die kunnen dienen als vervanger voor een defect quartz uurwerk of voor bijvoorbeeld wanneer u zelf een klok wilt maken. De quartz uurwerken zijn verkrijgbaar voor klokken met en zonder slinger. De uurwerken zijn geschikt als vervanger voor diverse klokkenmerken, waarbij te denken aan Hermle, AMS, Warmink, UTS, Kienzle en Junghans uurwerken. Nadat de juiste aslengte is gekozen is er na het aanklikken van het product meer specifieke informatie te vinden. Alle uurwerken worden geleverd inclusief bevestigingsmateriaal en een batterij.

Waar op letten bij het kopen van een nieuw uurwerk?

Wanneer u een nieuw klok mechanisme wilt kopen is het verstandig om een aantal punten te controleren. Om een los uurwerk te kopen als vervanger voor een defect klok uurwerk is het van belang dat het uurwerk hetzelfde formaat heeft en daarnaast de aslengte en vorm van de as overeenkomen. Wanneer u een uurwerk zoekt niet als vervanger voor een defect uurwerk, maar om zelf een eigen klok te maken is het van belang dat er ruimte genoeg is om het uurwerk te kunnen plaatsen. Ook is het van belang om de dikte te weten van de wijzerplaat om de juiste aslengte van de klok te kunnen bepalen. Daarnaast zijn er dan ook nog wijzers voor het klok mechanisme nodig, terwijl bij een quartz uurwerk vervangen van een bestaande klok vaak uw huidige wijzers gebruikt kunnen worden.

De juiste aslengte bepalen

Om het goede quartz uurwerk te kunnen bestellen is het van belang om te weten wat de (wijzer)aslengte is. Doordat van beide uurwerken 4 verschillende aslengtes leverbaar zijn is het van belang om deze goed op te meten. De aslengte is op te meten door het oude uurwerk uit de klok te demonteren en vervolgens van de bovenkant van het uurwerk te meten tot aan het einde van de as, dus gemeten zonder de zwarte kunststof kast. Voor een voorbeeld voor het juist opmeten van de aslengte zie de pagina: VOORBEELD ASLENGTE OPMETEN. Het uurwerk is te demonteren door de wijzermoer los te draaien, vervolgens de wijzers er af te halen, dan de moer aan de voorkant van de wijzerplaat losdraaien waarmee het uurwerk vast zit. Dan is het uurwerk los om er uit te kunnen halen en goed op te meten. Daarnaast om uw huidige wijzers te kunnen hergebruiken dient bij deze uurwerken het gat in de minutenwijzer ovaal te zijn. Dit omdat de messing as aan de voorkant een ovale vorm heeft voor de minutenwijzer.

De juiste aslengte bepalen indien u een uurwerk zoekt om zelf een nieuwe klok te maken

Wanneer u zelf een nieuwe klok wilt maken en daarvoor een los uurwerk zoekt dan is het voor de aslengte van belang om te weten wat de wijzerplaat dikte is. Wijzerplaatdikte tot 4mm = aslengte 11 mm. Wijzerplaatdikte tot 9 mm = aslengte 16 mm. Wijzerplaatdikte tot 13 mm is aslengte 21 mm. Wijzerplaatdikte tot 19 mm = aslengte 26 mm. Tevens is het van belang om op te meten of er voldoende ruimte is voor het quartz uurwerk. Daarnaast zijn er wijzers die bij te bestellen zijn, bekijk hiervoor de pagina LEVERBARE WIJZERS.

De maximale lengte van de wijzers

Voor deze quartz uurwerken is de maximale wijzerlengte 16 cm. Wanneer de minutenwijzer groter is dan 16 cm kan dit problemen geven omdat het uurwerk het gewicht van de wijzers niet kan trekken. Zijn uw eigen wijzers langer, dan zijn hier speciale extra sterke uurwerken voor leverbaar. Stuurt u ons dan even een mail met het formaat van uw wijzers en indien mogelijk een foto van de voorkant en achterkant van het uurwerk en een foto van de wijzers. Dan kunnen wij nakijken of er een geschikt uurwerk leverbaar is.

Op zoek naar een ander soort uurwerk?

De uurwerken in deze categorie zijn vooral gericht als vervanger voor een groot gedeelte van de door ons zelf aangeboden soorten klokken met quartz uurwerk werkend op batterij. Het betreffen Duitse kwaliteitsuurwerken. Echter bestaan er heel veel soorten uurwerken van verschillende fabrikanten, formaten en uurwerksoorten. Waardoor een quartz uurwerk kopen niet altijd gemakkelijk is. Wanneer u zelf over een uurwerk beschikt met een ander formaat en geen ovale minuten as dan kunnen wij toch vaak een geschikte vervanger leveren. Wij hebben veel soorten uurwerken op voorraad en mocht een bepaald uurwerk niet leverbaar meer zijn, dan kunnen we ook bekijken of wij zelf het uurwerk van de klok nog kunnen repareren door bepaalde onderdelen van het klok mechanisme te vervangen. Voor het vinden van het juiste uurwerk stuurt u ons dan een mail met uw vraag, de wijzerlengtes en indien mogelijk een foto van de voorkant en achterkant van het uurwerk en een foto van de wijzers.

Vragen of advies nodig?

Mocht u na bovenstaande informatie en het zien van de voorbeeld aslengte opmeten pagina er nog niet uitkomen? Stuur ons dan gerust een mail met uw vraag, de wijzerlengtes en indien mogelijk een foto van de voorkant en achterkant van het uurwerk en een foto van de wijzers. Het is daarbij van belang dat de wijzers van het uurwerk zijn gedemonteerd. Wij streven er naar om u binnen enkele werkdagen van een reactie te voorzien. Ook voor verdere vragen bij de zoektocht naar het juiste uurwerk kunt u ons mailen.