Veel gestelde vragen

Onderstaand zijn een aantal vaker voorkomende vragen te vinden met een antwoord. Daarnaast is onderaan uitleg over diverse soorten klokken te vinden. Mocht u geen antwoord op uw vraag kunnen vinden, neemt u dan even contact met ons op, dan beantwoorden wij uw vraag graag.

Hoe kan ik bestellen?
Op de pagina bestelmogelijkheden kunt u vinden op welke manieren een bestelling kan worden gedaan.

Wat zijn de verzendkosten?
Voor de verzendkosten en meer informatie over de verzending kunt u terecht op de pagina verzendkosten.

Hoe kan ik betalen?
Op de pagina betaalmogelijkheden kunt u vinden op welke manieren een betaling kan worden gedaan.

Word ik op de hoogte gehouden over mijn bestelling?
Ja, u wordt op de hoogte gehouden over uw bestelling, dit gebeurt per e-mail. Na uw bestelling ontvangt u een bestelbevestiging per e-mail; daarnaast krijgt u bericht wanneer uw bestelling is verzonden.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?
U kunt uitgaan van de levertijd die op het moment van bestellen bij het product staat vermeld. Dit geldt wanneer wij uw betaling hebben ontvangen. De levertijden worden door ons actueel gehouden. Zodra de bestelling is verzonden ontvangt u een e-mail met de track&trace informatie zodat de levering te volgen is.

Wat is de levertijd bij afname van meerdere stuks van eenzelfde product?
Indien wij het gewenste aantal niet op voorraad hebben is de levertijd circa 5 tot 15 werkdagen. Voor een exacte levertijd neemt u even contact met ons op.

Wat zijn de mogelijkheden wanneer een product niet voldoet?
Wanneer een product niet aan uw wensen voldoet, of u wilt het ruilen, kan dit door binnen 14 dagen na ontvangst contact met ons op te nemen. Voor de uitgebreide informatie hierover kunt u terecht op de pagina retourneren.


Uitleg over klokken:

Quartz klok
Een quartz klok, in het Nederlands ook wel kwarts klok, is een klok met een uurwerk dat functioneert op een batterij.

Mechanische klok
Een mechanische klok is een klok met een mechanisch uurwerk, verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Hiervan moet het uurwerk, afhankelijk van de uitvoering, 1x per dag, 1x per 8 dagen of 1x per 14 dagen worden opgedraaid, of de gewichten moeten worden opgetrokken.

Radio controlled klok / zendergestuurde klok
Dit is een klok die een quartz uurwerk heeft, werkend op batterij met daarnaast als extra functie dat deze zich automatisch op tijd zet door middel van een signaal van de atoomklok in Frankfurt. De radio controlled klokken - zendergestuurde klokken zetten zich hierdoor ook weer automatisch op tijd tijdens de verandering van zomer- en wintertijd.

Regulateur
Een regulateur is een wandklok die is ingebouwd in een kast; de kast is meestal een combinatie van hout en glas, of glas en metaal.