Bellenwekkers

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een bellenwekker voor een beter slaapritme

Een gezonde nachtrust is belangrijk voor iedereen. Een keer goed uitslapen lukt voor de meeste mensen wel, maar het vinden van een vast patroon en ritme kan soms best lastig zijn. Een belangrijk onderdeel hierbij, vormt het consequent op tijd wakker worden. Om hierbij te helpen is een wekker natuurlijk een van de beste hulpmiddelen. Er zijn de afgelopen jaren tal van wekkers bijgekomen en de consument heeft dan ook behoorlijk wat te kiezen op dit gebied. Een van de eerste soort wekkers die nog steeds veel wordt verkocht, is de zogenaamde bellenwekker met een weksignaal op de twee iconische belletjes op de bovenkant van de wekker.

Klassieke retro wekker

De bellenwekker is een klassieke wekker, waarbij het uurwerk en de wijzerplaat het grootste gedeelte vormt. Vaak is de bellenwekker voorzien van pootjes die ervoor zorgt dat de wekker in een kleine hoek staat, zodat de wijzerplaat schuin omhoog staat en deze vanuit het bed goed gezien kan worden. Aan de bovenzijde bevinden zich twee belletjes waar geluid mee wordt gemaakt om te wekken wanneer deze wordt gezet. De eerste bellenwekkers werkten met een opwind systeem, waarbij men zelf het uurwerk op moest winden voor een bepaalde tijd. Tegenwoordig zijn de meeste bellenwekkers gemaakt met een uurwerk op batterijen, zodat deze niet meer opgewonden hoeven te worden.

Bellenwekker voor kinderen

Vrijwel alle bellenwekkers zijn zogenaamde analoge wekkers en dat is ook begrijpelijk, omdat de uitstraling van deze retro wekker een van de belangrijkste onderdelen vormt. De bellenwekker is zeer geschikt voor in bijvoorbeeld een kinderkamer en er zijn dan ook diverse varianten te vinden in verschillende vrolijke kleuren. Er zijn daarnaast ook diverse bellenwekkers die zijn vormgegeven met een thema, waarbij er op de wijzerplaat afbeeldingen en kleuren zijn terug te vinden die de wekker een vrolijk gezicht geven.