Reiswekkers

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Reiswekkers

Om ervoor te zorgen dat we gebalanceerd leven en routine in onze levens hebben en houden, is het krijgen van voldoende rust en slaap cruciaal en is het daarnaast ook belangrijk dat dit zoveel mogelijk op gezette tijden gebeurt. Om hierbij te helpen, is een wekker een ontzettend belangrijk hulpmiddel, zodat u altijd op tijd uit de veren komt en nooit te laat bent. Niet alleen voor in huis, maar ook voor onderweg en op reis, is het handig om een reiswekker mee te nemen.

Reiswekkers van compact formaat

De meeste reiswekkers zijn van een zeer compact formaat en inklapbaar, zodat deze makkelijk overal mee naar toe genomen kan worden en nooit te veel ruimte in de tas inneemt. De reiswekkers werken op batterijen, om niet afhankelijk te zijn van stroom en de reiswekker daarmee ook zeer geschikt is voor bijvoorbeeld een kampeervakantie.

Een reiswekker kopen

De meeste mensen die een reiswekker kopen doen dit als vanzelfsprekend online, met een ruime keuze en een overzichtelijk beeld van het beschikbare aanbod. Hiermee is het ook mogelijk om verschillende producten met elkaar te vergelijken op basis van de specificaties. Wanneer u een reiswekker gaat kopen dan zijn er een aantal zaken om uit te kiezen. Denk hierbij aan het type uurwerk zoals analoog of digitaal. Maar ook de kleur, het model en formaat van de reiswekker zijn een belangrijke afweging om een reiswekker te kopen.

Analoog of digitaal

Er zijn vele verschillende soorten reiswekkers, maar in het algemeen kunnen de reiswekkers in twee groepen worden ingedeeld. De analoge reiswekkers en de digitale reiswekkers. In veel gevallen krijgt de analoge variant vaak de voorkeur van mensen die waarde hechten aan een stijlvol design of gewoon meer gewend zijn aan het analoge klokkijken. Bij een analoge variant, is het ook belangrijk om goed te letten op de zichtbaarheid van wijzers in het donker, middels verlichting of fluorescerende wijzers. De digitale variant is vaak handig om op de minuut of zelfs de seconde af de tijd te kunnen zien.

Functionele designs

Belangrijk aan een reiswekker, is natuurlijk dat deze niet te zwaar is en ook niet te groot, zodat hij makkelijk overal mee heen genomen kan worden. De meest populaire reiswekkers werken met een inklapsysteem, waarbij de wekker op een manier opengeklapt kan worden, waarbij deze ook als standaard fungeert en de wekker altijd rechtop staat. Reiswekkers zijn beschikbaar in verschillende kleuren en soorten en ook op het gebied van het materiaalgebruik valt er genoeg te kiezen. De meeste reiswekkers zijn echter gemaakt van kunststof, wat vooral is door de sterkte van dit materiaal en natuurlijk het relatief lichte gewicht.

Geavanceerde radio controlled uurwerken

De techniek ontwikkeld altijd door en ook op het gebied van reiswekkers zijn er steeds meer geavanceerde varianten beschikbaar. Zo zijn er reiswekkers te vinden die niet alleen de tijd weergeven, maar ook de datum en soms zelfs de temperatuur. Er zijn ook reiswekkers te vinden met een radio controlled uurwerk. Reiswekkers die op dit soort uurwerken lopen zoeken na het plaatsen van de batterijen automatisch naar de juiste tijd. Een reiswekker met een radio controlled uurwerk functioneert tot circa 2.000 kilometer vanaf de atoomklok in de buurt van Frankfurt. Indien er langere afstandsreizen op de planning staan is het in dit geval beter om voor een uitvoering met een normaal uurwerk te kiezen.