Retro wekkers

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Klassieke wekker met moderne technieken

Een wekker is een product die niet mag ontbreken in de slaapkamer. Een wekker kan helpen bij het creëren van een vast slaappatroon door ervoor te zorgen dat er altijd op hetzelfde moment wordt opgestaan. De wekker is de afgelopen tientallen jaren behoorlijk doorontwikkeld. Niet alleen op het gebied van de technologie en de uurwerken die er gebruikt worden, maar ook qua designs, is er tegenwoordig een aanzienlijk groter aanbod in verschillende wekkers. Een categorie wekkers die vooral de laatste jaren steeds meer verkocht wordt, is de retro wekker.

Retro wekkers zijn trending

Net zoals op het gebied van interieurobjecten, zijn er ook op het gebied van klokken en wekkers diverse trends van elkaar te onderscheiden. Het komt regelmatig voor dat er bepaalde designs worden gebruikt die jaren geleden ook al populair waren, maar in een nieuw jasje zijn gestoken. In dit geval wordt er ook wel gesproken van retro designs. Op het gebied van de wekker, is vooral de bellenwekker een kenmerkende retro wekker, waarbij een klassiek model opnieuw is uitgebracht met de meest moderne materialen en uurwerken, waardoor de wekker er klassiek uitziet, maar wel over vernieuwde functionaliteiten beschikt.

Herkenbare retro designs

Naast de bellenwekker, zijn er ook nog enkele andere modellen te vinden in het assortiment van retro wekkers. Wekkers in een vierkante blokvorm hebben ook een retro uitstraling en ook het gebruik van specifieke kleuren die in de jaren 80 en 90 in de mode waren laten zien dat een wekker een echte retro variant is. De meeste retro wekkers werken op batterijen, daarnaast zijn er ook steeds meer varianten met een radiografisch uurwerk, waardoor de wekker altijd goed loopt en deze ook niet verzet hoeft te worden bij verandering van zomer- en wintertijd. Compacte mini retro wekkers lenen zich uitstekend als vakantie- of reiswekker.