Grote klokken

Ieder huishouden en ieder kantoor beschikt vandaag de dag over één of meerdere klokken. Het is dan ook niet zo vreemd dat er heel veel verschillende soorten en vooral maten klokken te koop zijn. Een klok kopen is daardoor een heus avontuur geworden waarbij het belangrijk is om te weten waar u naar op zoek bent. Allereerst is het goed om te weten welk formaat de klok moet hebben. Er zijn namelijk heel veel verschillende formaten beschikbaar. Van hele kleine tafelklokken tot gigantisch grote wandklokken waar alle aandacht in de ruimte direct naar toe getrokken wordt. Grote klokken zijn de laatste jaren in steeds meer uitvoeringen leverbaar.

Grote wandklok Grote wandklokken


Grote wandklokken

Hoewel er diverse soorten grote klokken zijn, zijn vooral de grote wandklokken in trek. Dat is overigens niet één bepaald type klok. Er zijn namelijk veel verschillende grote wandklokken. Zowel in moderne als klassieke uitvoeringen. Sommige mensen kiezen het liefst voor een grote stationsklok aan de muur om daarmee de moderne en strakke stijl van de kamer extra te benadrukken. Anderen zijn juist helemaal dol op een grote designklok en hangen daarom die variant aan de wand. Voor iedere stijl van interieur is er wel een grote klok beschikbaar.

Andere soorten grote wandklokken

Bij een grote wandklok wordt vaak gedacht aan een ronde wandklok die naast de tijd weer te geven ook een mooie toevoeging aan het interieur is en een lege plek op de wand op kan vullen. Maar naast de ronde uitvoeringen zijn er ook veel grote langwerpige wandklokken leverbaar met een slinger uurwerk. Het slinger uurwerk zorgt er voor dat de slinger van de klok de hele tijd rustig heen en weer beweegt. Wat voor meer levendigheid en sfeer in huis kan zorgen. De moderne varianten hebben meestal een quartz slinger uurwerk die functioneert op een batterij. De klassieke wandklokken zijn gedeeltelijk ook nog verkrijgbaar met een traditioneel mechanisch kwaliteitsuurwerk. Bekijk bij het maken van een keuze gerust eens verschillende categorieën om een goede indruk te krijgen van leverbare grote wandklokken.