Kalenderklokken

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Kalenderklokken

De collectie kalenderklokken bestaat uit een gevarieerd assortiment klokken met naast de weergave van tijd ook een kalenderfunctie met, afhankelijk van de uitvoering, weergave van datum, dag en maand. Het zijn hoofdzakelijk digitale kalenderklokken. Daarnaast zijn er ook nog analoge uitvoeringen, bijvoorbeeld de kalender flipklok, die ook erg geschikt is als seniorenklok vanwege de duidelijke cijfers, maar die vanwege de flip-over functie juist ook bij jongeren populair is. Er is een ruime keuze in wandklokken en tafelklokken waarvan de meeste uitvoeringen uit voorraad leverbaar zijn. Alle klokken worden geleverd met 24 maanden garantie.

De kalender klok is een zeer praktische klok

Mensen hebben altijd de drang gehad om de tijd te meten en te weten. Al in de prehistorie probeerden mensen de tijd te meten en de seizoenen af te lezen met behulp van de zon en zonnewijzers. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de uitvinding van de klok en zijn we klokken gaan gebruiken en horloges gaan dragen. Tegenwoordig gebruiken we ook vaak onze telefoons om de tijd te lezen; de klok blijft echter een onmisbaar onderdeel in elk huis. De designs van klokken blijven zich maar doorontwikkelen en er komen steeds meer soorten bij. Een zeer praktische variant die er ook nog eens erg mooi uitziet is de kalenderklok.

De kalenderklok met dag aanduiding is ideaal voor thuis of op kantoor

De kalenderklok is niet de traditionele klok met een wijzerplaat, maar is beschikbaar in digitale vorm of analoog als flip kalenderklok. De klok geeft niet alleen de tijd weer, maar laat ook zien wat de datum is en in sommige gevallen welke dag het is. De kalenderklok met dag aanduiding is erg praktisch voor zowel thuis als op kantoor. Vooral in het bedrijfsleven, wanneer mensen continu bezig zijn met het plannen van afspraken, is het soms ideaal om een klok met dag en datumaanduiding in de ruimte te hebben. Soms is alleen de datum zonder maandweergave gewenst; deze datumklok is vaker in analoge uitvoering leverbaar. In het geval van de flip klok variant van de kalenderklok worden tijd en datum aangegeven door plaatjes die omvallen, zoals dit ook bij de telefoonklapper gebeurt. Deze plaatjes flippen bij wijze van spreken over wanneer de tijd of de datum verandert.

Retro klok die visueel aantrekkelijk is en ook zeer geschikt is voor ouderen

De automatische kalenderklok breng veel voordelen met zich mee. In de eerste plaats is dit type klok misschien wel de makkelijkste en best leesbare variant van alle klokken. Dit komt door de relatief grote en helder zichtbare tijdsaanduiding. Deze eigenschappen maken de kalenderklok nuttig voor ouderen die moeite hebben met het op afstand kunnen lezen van de klok. Naast de praktische voordelen van de goede leesbaarheid en de toevoeging van de dagaanduiding zijn deze klokken ook visueel gezien steeds meer geliefd. De reden hiervoor is dat de flip- en digitale kalenderklok een retro of vintage uitstraling hebben en daardoor ook zeer goed passen in diverse moderne interieurs.