Leisteen klokken

26 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een leisteen klok is zowel functioneel als stijlvol

De tijd is een belangrijk onderdeel en het is dan ook vanzelfsprekend dat er in de meeste huizen in Nederland ten minste een of meerdere klokken hangen. Er zijn diverse soorten klokken en vaak is de ruimte waarin de klok hangt een bepalende factor voor het type klok waarvoor gekozen wordt. In sommige gevallen is het belangrijk dat de klok vooral duidelijk zichtbaar is en makkelijk is af te lezen, terwijl in andere gevallen het design een belangrijkere rol speelt. Een klok die deze beide situaties zeer goed kan dienen, is een klok met een wijzerplaat van leisteen.

Leisteen is vaak terug te vinden binnen het interieur

Leisteen is een materiaalsoort dat steeds vaker terugkomt binnen het interieur op verschillende manieren. Zo zijn er in veel restaurants en steeds vaker ook bij mensen thuis meer leisteen producten terug te vinden in onder andere het servies. Leisteen is een zwaar, houtskool gekleurd materiaal met een stijlvolle uitstraling waarop bijvoorbeeld eten erg goed op staat. Ook in het geval van een klok vormt een leisteen wijzerplaat een erg mooi contrast op bijvoorbeeld een lichter gekleurde muur, wat zorgt voor een ruimtelijke uitstraling en diepte. In veel gevallen kan het passend zijn om een leistenen klok te combineren met andere leisteen attributen in en om het huis.

Bewerkte leisteen wijzerplaten

Leisteen is een gesteente dat onder andere in Duitsland en in België wordt gewonnen en is een steen die uit meerdere plaatvormige brokken bestaat. In de natuur wordt deze steensoort gevormd door kleirijk sediment. Er wordt voor verschillende producten, zoals bijvoorbeeld klokken soms ook gebruik gemaakt van kunstmatige leisteen dat vaak over dezelfde looks beschikt, maar net een stuk sterker is. Er is een breed assortiment aan leisteen klokken beschikbaar, waarbij er effen wijzerplaten zijn te vinden, maar ook diverse varianten met mooie bewerkingen of tekeningen in en op de leisteen gegraveerd of geverfd.