Radiogestuurde wekkers

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Altijd de juiste tijd met een radiogestuurd uurwerk

Een wekker is een onmisbaar onderdeel in de slaapkamer. Niet alleen thuis, maar ook op reis voor werk of vakantie, is een wekker altijd handig. Een wekker zorgt ervoor dat er altijd op tijd wordt opgestaan en helpt daarnaast ook met het creëren van een gezond slaapritme, waarbij er op vaste tijden op wordt gestaan. Om ervoor te zorgen dat de tijd altijd correct loopt, wordt er in sommige wekkers gebruik gemaakt van een radiogestuurd uurwerk. Het is vaak niet van de buitenkant te zien of een wekker radiogestuurd is en daarom een belangrijk onderdeel om op te letten bij de aankoop van een nieuwe wekker.

Communicatie met de atoomklok zorgt voor accurate tijdsweergave

Een radiogestuurde wekker wordt ook wel zendergestuurde wekker genoemd, omdat deze werkt op basis van een ingebouwde zender die communiceert met de dichtstbijzijnde atoomklok, om de juiste tijd en vooral ook juiste tijdszone weer te geven. Deze atoomklok is gevestigd in de buurt van Frankfurt in Duitsland en heeft een bereik tot circa 2.000 kilometer.

Radiogestuurde wekkers met analoge wijzerplaat

Bij radiogestuurd wordt soms gedacht aan een wekker met een digitale display, maar dat is bij de meeste wekkers niet het geval. Er zijn namelijk veel varianten van radiogestuurde wekkers met een traditionele analoge wijzerplaat. Om ervoor te zorgen dat de wekker ook goed af te lezen is in het donker wordt er veel gebruik gemaakt van fluorescerende kleuren op de wijzers, zodat het ook in het donker zichtbaar is hoe laat het is. Veel uitvoeringen beschikken ook over verlichting, waarbij na het indrukken van de verlichtingsknop tijdelijk een lampje brand om de tijd af te kunnen lezen.

Verschillende soorten radiogestuurde wekkers

Er zijn radiogestuurde wekkers te vinden in tal van verschillende designs. Er zijn traditionele varianten met klassiek design, maar ook retro versies in een vierkante vorm in verschillende kleuren. Sommige radiogestuurde wekkers zijn speciaal gemaakt om ook mee op reis te kunnen nemen en zijn deels opklapbaar, waardoor de wekker kan worden afgesloten middels een klep en de wijzerplaat niet beschadigd raakt tijdens het vervoeren. In veel gevallen is de radiogestuurde wekker uitgerust met enkele knoppen op de zijkant en bovenkant, waarmee het alarm kan worden ingesteld en aan- en uitgezet kan worden. Ook zit de snooze-knop vaak aan de bovenkant van de wekker.