Blauwe klokken

Producten 1-30 van 38

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Een blauwe klok past goed in vrijwel elke ruimte

Al vanaf de prehistorie zijn mensen met de tijd bezig. Dag en nacht en ook de seizoenen zijn altijd belangrijk geweest voor de mens en door de jaren heen is de tijd steeds belangrijker geworden. Van zonnewijzers tot de huidige klokken, de tijd is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het is dan ook vanzelfsprekend dat er in vrijwel elk huis een of meerdere klokken te vinden zijn. Er valt behoorlijk wat te kiezen op het gebied van klokken, qua kleur, design en materiaalgebruik. Een kleur die steeds meer een trend raakt op het gebied van klokken, is de blauwe klok.

Verschillende tinten blauw

Wanneer er gekozen wordt voor een specifiek soort klok voor in een bepaalde ruimte dan zijn er meerdere zaken om rekening mee te houden. De kleur van de klok is vaak toonaangevend en met een blauwe klok, is het vaak een stuk eenvoudiger om te combineren met andere kleuren in de ruimte. Blauw is de kleur van de zee en is een kleur die ook symbool staat voor stabiliteit en neutraliteit. Met betrekking tot blauwe klokken valt er te kiezen voor verschillende tinten blauw van donker of marineblauw tot zogenaamd baby-blauw. Er zijn daarnaast ook digitale klokken beschikbaar met hierop niet een rode, maar een blauwe lichtgevende weergave van de cijfers.

Blauwe wandklok is erg in trek

De meest gekozen klok die ook in de categorie blauwe klokken veel wordt gekozen, is de wandklok. Een blauwe wandklok neemt weinig ruimte in beslag en in veel gevallen past de neutrale blauwe kleur van de klok goed op een lichtgekleurde muur. Dit zorgt ervoor dat de klok goed tot haar recht komt en ook goed leesbaar is. Naast blauwe wandklokken zijn er ook diverse andere klokken in het blauw te vinden, zoals blauwe tafelklokken of een lichtblauwe keukenklok. Ook voor bijvoorbeeld op een kinderkamer is een blauwe klok vaak erg passend.

De kleuren zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:
Blauwe klokken
Gouden klokken
Groene klokken
Rode klokken
Roze klokken
Witte klokken
Zilveren klokken
Zwarte klokken