Bim bam slagwerk

Producten 1-30 van 36

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Bim bam klokken

Het assortiment bim bam klokken bestaat uit meer dan 40 modellen. Deze klokken hebben het bekende bim bam slagwerk dat ieder half uur te horen is. Op het halve uur bestaat dit slagwerk uit 2 tonen die het bim bam geluid produceren. Op het hele uur zijn voor elk uur deze tonen te horen, dus wanneer het 6 uur is zijn deze 2 tonen 6 keer te horen. Bij de mechanische uitvoeringen wordt dit slagwerk nog op de originele manier gefabriceerd via de hamers op de gongstaven. Bij de quartz uitvoeringen die werken op een batterij wordt dit slagwerk elektronisch afgespeeld. Deze klokken zijn hoofdzakelijk verkrijgbaar in de mechanische klassieke uitvoeringen. Ook zijn er nog veel modellen waarbij het uurwerk van kracht wordt voorzien door middel van de gewichten. Daarnaast zijn er nog enkele soorten bim bam pendule tafelklokken leverbaar. Doordat wij meer dan 35 jaar gespecialiseerd zijn in klokken kunt u na aanschaf van een klok rekenen op een goede service en 24 maanden garantie.

De bim bam klok is al jarenlang populair

Klokken bestaan al vele jaren in de huidige vorm en eigenlijk, sinds er mensen op aarde zijn, is er altijd een drang geweest om te weten hoe laat het is en hoeveel tijd er nog in de dag zit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ondanks de vele technologische ontwikkelingen de klok nog steeds vrijwel overal te vinden is. We lezen de tijd steeds vaker van een beeldscherm af op onze telefoon, computer of smartwatch. De klok is echter meer dan een tijdmeetinstrument alleen en speelt bovendien een grote en belangrijke rol als design attribuut. Ook de klassieke varianten zijn nog steeds in trek, zoals bijvoorbeeld de welbekende bim bam wandklokken.

Het klassieke bim bam slagwerk

Wanneer het geluid van een klokkentoren uitgeschreven wordt, dan wordt dit vaak fonetisch opgeschreven als “bim bam”. We kennen allemaal deze zeer bekende en iconische tonen van een kerktoren. Ook diverse klokken voor binnenshuis hebben dit herkenbare geluid. In dit geval spreken we ook wel van bim bam klokken. Deze klokken hebben in de meeste gevallen een klassieke uitstraling, alhoewel er ook regelmatig moderne varianten gefabriceerd worden. De klok maakt bij de aanduiding van het uur een harde toon, meteen gevolgd door een zachtere toon die iets verder weg klinkt. Deze twee tonen vormen samen de bim bam klank. Een klok die niet alleen visueel de tijd weergeeft, maar ook via geluid, is vaak erg aantrekkelijk, omdat je op deze manier altijd de tijd in de gaten hebt, zonder dat je hier extra aandacht aan hoeft te besteden.

Geef je interieur nog meer karakter met een bim bam klok

Op onze website kunt u diverse soorten bim bam klokken kopen; zo zijn er wandklokken en tafelklokken die over dit slagwerk beschikken. Er is bijvoorbeeld een keuze te maken tussen een klassieke notenhouten wandklok of een modern gekleurde variant. Wanneer er geen plek is aan de muur, of dat u op zoek bent naar een kleinere versie van een bim bam klok, dan zijn er ook diverse verschillende tafelklokken (staande klokken) te vinden. Met een bim bam klok hangt er een zeer waardevol design object in huis en krijgt de inrichting nog meer karakter.

De overige soorten slagwerk zijn terug te vinden in de volgende categorieën: Westminster slagwerk, (rond)gong slagwerk, bel slagwerk.