Westminster slagwerk

Producten 1-30 van 40

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Westminster klokken

De collectie Westminster klokken bestaat uit ruim 40 verschillende soorten klokken. Deze beschikken over het bekende Westminster slagwerk waarbij ieder kwartier een melodie te horen is, met vervolgens op het hele uur na de melodie het aantal slagen. Naast de wandklokken zijn er ook tafelklokken met Westminster slagwerk verkrijgbaar. In de meeste gevallen zijn deze klokken de originele Duitse klokken met een mechanisch uurwerk; u kunt echter ook een ruime collectie quartz klokken vinden die functioneren op een batterij. De quartz klokken hebben daarom vanwege het uurwerk een slagwerk dat elektronisch wordt geproduceerd. Bij de mechanische uitvoeringen is dit nog op de traditionele wijze door middel van de slagen van de hamers op de gongstaven. Alle Westminster klokken worden geleverd met 24 maanden garantie. Ook na deze periode blijven wij u graag van dienst voor jarenlang plezier van uw aangeschafte klok.

Gevarieerd aanbod aan Westminster klokken

In vrijwel elk huishouden in Nederland hangt wel een klok. Een klok heeft veel meer te bieden dan alleen de weergave van de tijd. De klok is tegenwoordig dan ook steeds meer een onderdeel van het interieur en een design object in een bepaalde ruimte. Een klassieke klokkenvariant die doorgaans erg geliefd is, en niet alleen qua design, maar ook qua slagwerk prachtig is, is de Westminster klok. Hier is een uitgebreid assortiment aan Westminster klokken te vinden. Van hangklokken tot tafelklokken in diverse schitterende designs en met de herkenbare Westminster klank (chime), bekend van de Big Ben toren (en Westminster Abbey) in Londen. Om deze reden wordt dit slagwerk ook wel de Big-Benslag genoemd.

Het herkenbare speelwerk en de klank van de Westminster klok

Vrijwel iedereen kent de Big Ben toren wel. De Big Ben is de toren die hoort bij het gebouw van het Britse parlement en heeft een iconische uitstraling. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier dagelijks duizenden mensen zijn te vinden om dit imponerende gebouw te bekijken. Naast de prachtige uitstraling is dit gebouw echter ook bekend vanwege het significante geluid dat de klok van deze toren maakt vlak voordat het uur geslagen heeft. Deze beroemde klank is voor veel mensen herkenbaar en is terug te horen in alle Westminster klokken. De tonen geven precies de indicatie van de tijd weer. Wanneer het kwart over is en de minutenwijzer van deze klok op de drie staat dan zijn er vier tonen te horen. Op het halve uur met de minutenwijzer op de zes hoort u acht tonen. Om kwart voor, wanneer de minutenwijzer op negen staat, zijn er twaalf tonen te horen. Op het moment dat de minutenwijzer helemaal rond is geweest en weer bij de twaalf is aanbeland, geeft de klok zestien tonen plus het aantal uren dat het dan is. Wanneer het bijvoorbeeld drie uur is, slaat de klok in totaal negentien tonen (16+3). Dit zorgt ervoor dat het vooral op het hele uur een uitgebreid slagwerk geeft.

Van statige wandklokken tot klassieke tafelklokken

Op onze website vindt u een gevarieerd aanbod aan diverse klokken met Westminster uurwerk. Er is niet een type Westminster klok te identificeren op het gebied van het design. Al deze klokken zijn echter identiek in het aantal en type tonen die ze maken bij het aangeven van de tijd. Qua afmetingen en soorten is er zeer veel variëteit. Zo vindt u hier bijvoorbeeld statige klassieke grote wandklokken maar ook kleine staande houten Westminster tafelklokjes (pendules). Ook zijn er moderne varianten te vinden, waarbij het mineraalglas aan de voorzijde de klok beschermt en daarnaast in combinatie met het kleurgebruik een moderne twist aan de uitstraling van de klok geeft.

De overige soorten slagwerk zijn terug te vinden in de volgende categorieën: bim bam slagwerk, (rond)gong slagwerk, bel slagwerk.