Klokken met tandwielen

26 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Klokken met tandwielen

Wanneer er in een ruimte een klok met tandwielen hangt, trekt deze geheid de aandacht. Niet verwonderlijk, want het draaien van de verschillende tandwielen is bij een tandwiel klok goed zichtbaar en het schouwspel is een lust voor het oog. Tandwiel klokken sieren dan ook vaak de wand in restaurants en showrooms. Daarnaast zijn er ook tandwiel klokken waarbij de raderen alleen voor de sier zijn en niet ronddraaien.

In de elfde eeuw werd een complexe klok uitgevonden die voor het eerst op tandwielen werkte. Het was een enorm gevaarte en een vroege versie van de latere mechanische klokken. De tandwiel klokken van vandaag zijn een ode aan de klokken die door tandwielen werden aangedreven in vroegere tijden. Nu lopen ook de mechanische klokken met tandwielen nauwkeurig op tijd en bij de quartz batterij klokken zijn deze voor de sier maar deze draaien echter vaak nog wel. Door het open uurwerk dat tandwiel klokken hebben zijn ze uitstekend zichtbaar. Soms draaien de tandwielen in verschillende snelheden, wat het schouwspel nog indrukwekkender maakt.

Vandaag de dag past een klok met tandwielen erg goed in een industriële stijl, waar donkere kleuren, hout en metaal vaak in terugkomen. Zwarte tandwiel klokken zijn dan ook erg populair. Wanneer het om het formaat gaat, wordt vaak een grote klok met tandwielen gekozen. De tandwiel klok draait helemaal om de zichtbare tandwielen en bij een aanzienlijk formaat zijn deze goed te zien, ook op een wat grotere afstand. Het grootste formaat tandwiel klok is 80 centimeter, echter zijn bij deze uitvoering de tandwielen alleen decoratief zonder rond te draaien.

Klokken met tandwielen hebben vaak als wandklok de beste kans om goed uit de verf te komen. Geef een tandwiel klok een centrale plek in de inrichting en het zal een echte blikvanger zijn. Een aanjager van een industriële stijl, of gewoon een unieke decoratieve klok in een andere inrichtingsstijl. In welke stijl de tandwiel klok zijn plek ook vindt, mits deze centraal wordt opgehangen zal deze geheid de show stelen.