Ronde klokken

Producten 1-30 van 386

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Meer keuze in ronde klokken

Er valt tegenwoordig aanzienlijk meer te kiezen dan pakweg 10, 20 jaar geleden op het gebied van klokken. Een klok in huis is onmisbaar, omdat deze niet alleen zeer praktisch is om makkelijk en snel de tijd van af te lezen, maar ook vooral omdat deze een onderdeel is geworden van het interieur. Bij het kiezen van een klok zijn er dan ook nogal wat zaken die in ogenschouw kunnen worden genomen. Naast het design, het soort klok en de kleur, is uiteraard de vorm ook erg belangrijk voor de uitstraling en de afleesbaarheid. De meest gekozen vorm is die van een ronde klok.

Verschillende materialen

De ronde klok is de meeste geliefde en populairste vorm en als logisch gevolg hiervan, is het assortiment aan ronde klokken dan ook verreweg het grootst. Vooral op het gebied van wandklokken zijn er zeer veel verschillende soorten waaruit gekozen kan worden. Dit kan gaan van relatief standaardmodellen met een houten of een aluminium frame en een witte of lichte wijzerplaat, tot een meer unieke ronde klok, zoals een designklok of bijvoorbeeld een stationsklok. De meeste ronde klokken zijn analoog, maar er komen ook steeds meer digitale ronde klokken bij.

Ronde klokken in verschillende maten

Ronde klokken hebben als voordeel dat ze vaak vrij gemakkelijk zijn in te passen in verschillende stijlen interieur. Ronde klokken zijn er in verschillende maten van meer standaardmaten van rond de 30 cm, tot grotere XXL modellen die onder andere passend zijn voor op hoge muren of in kantoorpanden. Met een ronde klok is het ook mogelijk om creatief te zijn met de wijzerplaat en kan er gekozen worden voor een wijzerplaat met een thema erop of zelfs een unieke doe-het-zelf wijzerplaat waarbij de urenmarkeringen los op de muur worden geplakt.