Open klokken

Producten 1-30 van 128

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Open klokken

In de collectie open klokken zijn diverse typen open klokken te vinden. Hierbij moet u denken aan een klok waarbij in het midden van de klok ruimtes zijn opengelaten zodat op de achtergrond de muur zichtbaar is, maar bijvoorbeeld ook aan een klok waarbij er geen behuizing is, waardoor het uurwerk en de raderen zichtbaar zijn. Alle open klokken worden geleverd met 24 maanden garantie en het merendeel is op voorraad.

Open klokken hebben een unieke en stijlvolle uitstraling

Klokken bestaan al honderden jaren en nog steeds vinden we in bijna alle huishoudens in Nederland wel een klok. De klok is qua werking vrijwel niet veranderd door de jaren heen, omdat dit een fantastische uitvinding is die simpelweg bijna niet te verbeteren valt. Op het gebied van designs en type klokken hebben echter behoorlijk wat ontwikkelingen plaatsgevonden in de loop der jaren. Zo zijn er tegenwoordig diverse soorten open klokken te vinden. Een open klok is een klok die als het ware openstaat en waar in of doorheen kan worden gekeken. Met een open klok kan bedoeld worden dat de muur op de achtergrond zichtbaar is, maar ook de varianten waarbij het mechaniek zichtbaar is worden als open klok gezien. Vroeger werd het mechaniek vakkundig uit het zicht gewerkt, maar door nieuwe ontwerpen is er bij bepaalde klokken met raderen ook meer ruimte om het uurwerk ook te laten zien. Er zijn dan ook steeds meer klokken beschikbaar met een open raderwerk; deze klokken worden ook wel skeletklokken genoemd.

Een open klok van klassiek tot modern

Naast open klokken waarbij het mechaniek zichtbaar is, zijn er ook klokken die open zijn met betrekking tot ruimtes in het midden. U kunt hierbij denken aan klokken waarbij de achterwand of muur door de klok heen zichtbaar is, omdat er open ruimtes zijn. Veel moderne klokken vallen onder de categorie open klokken en dit is vaak terug te zien in het materiaalgebruik. In deze categorie zijn moderne klokken terug te vinden die bijvoorbeeld gemaakt zijn van kunststof of metaal, waardoor er een meer industriële of hippe look ontstaat. In deze categorie is de diversiteit aan modellen dan ook groot, van een moderne ronde open wandklok tot een klassieke skeletklok met open behuizing, waarbij de raderen van het uurwerk zichtbaar zijn.