Wandklokken klassiek

Producten 1-30 van 257

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wandklokken klassiek

De collectie klassieke wandklokken bestaat uit ruim 200 hoogwaardige klassieke wandklokken. Deze zijn hoofdzakelijk van Duitse en Nederlandse kwaliteitsmerken. De meeste klassieke wandklokken beschikken over een quartz uurwerk geleverd inclusief batterij, maar er zijn ook nog veel uitvoeringen verkrijgbaar met een mechanisch kwaliteitsuurwerk. 95% van de klassieke wandklokken wordt geleverd uit eigen voorraad, en alle klokken worden geleverd met 2 jaar garantie. Ook na de garantieperiode blijven wij u graag van dienst voor jarenlang plezier van uw aangeschafte klok.

Materiaal bij klassieke klokken

Bij de productie van een klassieke wandklok worden er diverse materialen gebruikt om in combinatie tot een mooi kwaliteitsproduct te komen. Deze klokken bestaan onder andere uit:
•Hout: Dit komt bij veel klassieke wandklokken voor, vaak hout in combinatie met glas. Een bekende uitvoering is een regulateur, dit is een hangklok die een grote lange kast van hout heeft met veel glas en een bewegende slinger. De houtsoorten en kleuren die veel voorkomen zijn notenhout, beukenhout, kersenhout en eikenhout. In de eikenhouten uitvoeringen licht, midden en donker gekleurd. Een houten klok is een duurzaam product en heeft een mooie klassieke uitstraling.
•Metaal: In de meeste klokken zitten wel metalen verwerkt, zoals de wijzers, cijferrand, wijzerplaat, kettingen, gewichten, slingers en de uurwerken van mechanische klokken. Bij veel uitvoeringen is de wijzerplaat ook van metaal. In de klassieke stijl heeft de wijzerplaat vaak Romeinse cijfers, hoewel deze ook steeds vaker met de Arabische standaard cijfers of zonder cijfers met alleen strepen wordt gefabriceerd. Daarnaast zijn er klassieke klokken verkrijgbaar met een metalen behuizing, bijvoorbeeld een antiek look klok van smeedijzer. Ook worden de mechanische skeletklokken voor het grootste deel gemaakt van diverse soorten metalen.
•Glas: Wordt vaak gebruikt als onderdeel van de klok, zoals een glazen wijzerplaat of mineraalglas om de wijzerplaat af te schermen. Daarnaast zijn er wandklokken die geheel van glas zijn gemaakt met een klassieke print of kunstdesign.
•Steen: Soms verwerkt als versiering op klokken zoals opgelegde gekleurde stenen, maar ook zijn er klokken geheel van steen zoals de leisteen klokken. Deze klokken van leisteen zorgen door de mooie natuurlijke structuur van het leisteen voor een rustgevende klassieke uitstraling in het interieur.

Het uurwerk van een klassieke wandklok

Bij de uurwerken van klassieke wandklokken is een onderscheid te maken tussen de mechanische uurwerken en de quartz uurwerken die werken op een batterij. Er is nog een ruime collectie klassieke wandklokken met mechanische uurwerken leverbaar. In de meeste gevallen beschikken deze over een slagwerk zoals Westminster, bim-bam, bel of rondgong. Indien een klok over een slagwerk beschikt, staat dit in de productbeschrijving verder beschreven. Een klassieke quartz wandklok op batterij heeft meestal geen slagwerk of melodie meer. De quartz klokken zijn leverbaar in uitvoeringen met en zonder slinger. Bij de uitvoeringen met slinger beweegt de slinger continu heen en weer. Voor het gemak is een quartz klok handig omdat deze niet opgewonden hoeft te worden. Wanneer u echter op zoek bent naar een originele klassieke wandklok, zoals deze van oudsher gefabriceerd wordt met slagwerk en het tikkende geluid, dan is de mechanische wandklok een aanrader. Deze klokken zijn een mooie toevoeging aan zowel een klassiek, landelijk als modern interieur. Wij raden aan ook de uitgebreide collectie in de categorie wandklokken modern te bekijken, omdat dit voor een geschikte klok kopen voor het interieur nog veel meer andere mogelijkheden biedt. De garantietermijn van alle wandklokken is 24 maanden. Ook daarna helpen wij u graag verder en kunt u profiteren van onze service. Voor vragen of advies bij de keuze van een klassieke wandklok kunt u contact met ons opnemen.