Retro klokken

Producten 1-30 van 244

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Retro klokken

De klokken in retro stijl zijn nieuwe producties van klokken die voornamelijk doen denken aan de stijl van de jaren 50 tot en met 80. Het is een zeer bekende stijl die de laatste jaren erg populair is voor klokken, maar bijvoorbeeld ook voor platenspelers. Dit is een goed voorbeeld van dat een retroproduct niet exact een replica van vroeger hoeft te zijn, maar juist ook een nieuw productdesign kan hebben met nieuwe functionaliteiten, maar wel met een retro effect door bijvoorbeeld gedeeltelijk oude kenmerken en het kleurgebruik. Het assortiment retro klokken bestaat uit diverse soorten wandklokken en tafelklokken. Deze worden allemaal geleverd met 24 maanden garantie.

Een retro klok in de binnenhuisarchitectuur is een bekend fenomeen

Wanneer nieuwe artikelen herkenbaar uit een bepaalde periode ineens weer populair zijn spreken we vaak ook wel van retro artikelen. Hierbij is vooral te denken aan producten uit de jaren 50 tot en met 80. Retro is een term die gebruikt wordt voor tal van productgroepen, bijvoorbeeld op het gebied van kleding, maar vooral ook op het gebied van designartikelen en binnenhuisarchitectuur is deze term een bekend fenomeen. Retro klokken hebben de afgelopen jaren een behoorlijke opmars gemaakt en zijn in relatief korte tijd zeer populair geworden. Wanneer u een nieuwe retro klok wilt kopen is er dan ook uit een ruime collectie een keuze te maken om de inrichting in huis of op kantoor helemaal compleet te kunnen maken.

Retro klokken zijn te vinden in tal van verschillende soorten

Retro klokken zijn te vinden in verschillende types en soorten. Er is een grote collectie retro wandklokken. Daarnaast zijn er ook staande retro klokken in diverse soorten waarbij te denken valt aan een retro pendule of een retro stolpklok. Deze staande tafelklokken zijn zeer geschikt voor op een schouw, kast, vensterbank of tafel. Een van de populairste type retroklokken die als wandklok, maar ook in tafelklok versie te krijgen is, is de retro flip klok. Deze variant, waarbij de plaatjes met de cijfers “over flippen” is zeer iconisch en goed in te passen in diverse interieurstijlen, waardoor juist ook in een andere interieurstijl toch nog iets een retro effect gecreëerd kan worden.