Ams klokken

Ams is een klokkenfabrikant uit Duitsland die al meer dan 170 jaar klokken fabriceert. De Ams klokken zijn te herkennen aan de kwaliteit en stijlvolle modellen. De collectie bestaat uit wandklokken en tafelklokken in moderne en klassieke uitvoeringen. De kwaliteit ontstaat door de diversiteit aan hoogwaardige materialen zoals: hout, aluminium, glas, staal en messing. Daarnaast is het uurwerk in de klok van groot belang. De quartz klokken die werken op een batterij en mechanische klokken beschikken over kwaliteits uurwerken die bij de meeste Ams klokken afkomstig zijn uit Duitsland.

Door meer dan anderhalve eeuw ervaring van het familie bedrijf Ams hebben ze de kennis om vele soorten klokken te fabriceren. Door te blijven ontwikkelen wordt regelmatig de collectie uitgebreid met zowel moderne als klassieke klokken.

De geschiedenis van het familiebedrijf van de familie Mayer uit Schwarzwald gaat zelfs nog verder terug, vanaf 1776 werd er al door Joseph Mayer met klokken gehandeld. In de loop van tijd is het bedrijf uitgegroeid tot de Ams klokken fabriek die inmiddels al door de zesde generatie van de familie Mayer wordt geleidt.

Alle Ams klokken zijn te vinden via de volgende link: Ams klokken

Een Ams klok aanschaffen bij klokkenconcurrent.nl heeft een aantal voordelen:

    • Ons bedrijf Even-Tijdcentrum v.o.f. is al ruim 30 jaar officiële Ams klokken dealer.
    • Service, garantie en reparatie wordt door ons zelf uitgevoerd.
    • Meer dan 35 jaar gespecialiseerd klokkenbedrijf met gecertificeerde klokkenmaker.
    • Ruime voorraad, snelle levering en 24 maanden garantie.
    • Mogelijkheid om klokken te bekijken in onze klokkenwinkel, voor meer informatie zie de pagina winkel bezoeken

Ams wandklokken
De Ams wandklokken collectie is een uitgebreide collectie kwaliteitsklokken in moderne en klassieke uitvoeringen. Het aanbod van moderne wandklokken is het grootste, deze worden in de meeste uitvoeringen geleverd met een quartz uurwerk. Bij de klassieke wandklokken wordt er nog vaker gebruik gemaakt van een mechanisch uurwerk. De klassieke collectie is gezien het huidige marktaanbod ook nog vrij groot.

De gebruikte materialen zijn zeer divers, bij veel wandklokken wordt er gebruikt gemaakt van glas, hout, aluminium, staal en messing en bij goedkopere uitvoeringen kunststof. De uurwerken zijn van hoge kwaliteit waardoor deze lang mee gaan en betrouwbaar zijn.

Voor de moderne Ams wandklokken ga naar: wandklokken modern 
Voor de klassieke Ams wandklokken ga naar: wandklokken klassiek
In de categorie is het mogelijk om de klokken te filteren op het merk en andere kenmerken.

Ams tafelklokken
De tafelklokken van Ams zijn voor een modern en klassiek interieur gefabriceerd. Bij de moderne tafelklokken is er veel gebruik gemaakt van glas en metaal. Bij de klassieke tafelklokken veel van hout. De gebruikte uurwerken zijn bij de meeste uitvoeringen quartz uurwerken werkend op een batterij.

Regulateurs
Ams regulateurs zijn wandklokken die zijn ingebouwd in een kast. De kast is meestal een combinatie van hout, glas en metaal. Deze klokken hebben in de meeste gevallen een mechanisch uurwerk die is op te draaien middels een sleutel. De quartz regulateurs werkend op een batterij hoeven niet te worden opgedraaid. De Ams regulateurs zijn terug te vinden in de categorie regulateurs.

Radio controlled Ams klokken
Een radio controlled Ams klok is een quartz klok werkend op een batterij die automatisch op de juiste tijd loopt. Deze klokken worden ook wel zendergestuurde klokken genoemd. Door het ontvangst van een signalen van de atoomklok/moederklok in Frankfurt blijven deze klokken exact op tijd lopen, ook bij verandering van zomer- en wintertijd. Er zijn veel Ams klokken waarbij een radio controlled uurwerk wordt gebruikt. Voor alle radio controlled klokken bekijk de pagina: radio controlled klokken In de categorie is het mogelijk om de klokken te filteren op het merk en andere kenmerken.

Wanneer u vragen heeft over een Ams klok neem dan gerust contact met ons op.